Kinesiotaping voor directe pijnvermindering bij knie artrose.

Kinesiotejpning för omedelbar smärtlindring vid knäartros.

Knäbesvär är bland de 5 bästa hälsoproblemen som behandlas av en terapeut. Det kan handla om ett akut besvär efter ett trauma, men även kroniska knäbesvär som knäartros. 

Smärta orsakad av knäartros kan allvarligt begränsa äldres gång. Nyligen genomfördes en studie bland 10 deltagare för att mäta den direkta effekten av kinesiotaping om smärta och funktion hos äldre med artros i knäet. Resultaten av studien tyder på det kinesiotaping är effektivt som ett direkt smärtlindrande ingrepp vid knäartros hos äldre.

Forskningsmetod 

Studien omfattade 10 äldre personer med knäartros. Data om knäsmärta, gång och balans samlades in från alla deltagare innan kinesiotaping applicerades. Knäsmärta mättes med VAS-skalan i vila och under gång. Information om gång och balans hämtades med ett 10 minuters gångtest och ett upp-och-gå-test. Efter att tejpningen applicerats samlades samma data in igen. 

Resultat & slutsats

Studien visar att kinesiotejpning är ett bra ingrepp för att minska knäsmärta och signifikant förbättrar gång och balans (P<0,05) jämfört med ingen tejpning. Enligt forskarna är kinesiotejpning därför ett bra ingrepp för att minska knäsmärta och kan ses som ett hjälpmedel för gång och balans. Liten sidonotering: resultaten säger bara något om den direkta korttidseffekten och ingenting om den långsiktiga effekten. Dessutom har denna studie en relativt liten urvalsstorlek på 10 patienter.

 

Kort sagt: om du har knäproblem, fortsätt inte att gå med det, för vi kanske kan hjälpa dig att hitta rätt tejp! (källa: Movement Expert.nl)
Tillbaka till blogg