De ontspannende werking van oorkaarsentherapie

Den avslappnande effekten av öronljusbehandling

öronljus, har du någonsin hört talas om det? Första gången jag såg öronljus var jag inte säker på vad jag skulle tro. Ett ljus i örat? Hur fungerar det? 

Om du är intresserad av att prova öronljuset är det lämpligt att läsa den här bloggartikeln. Det är viktigt att öronljusbehandlingen utförs korrekt.

Vad är ett öronljus?

Ett öronljus är ett slags ihåligt ljus, som vanligtvis är gjort av tyg (ofta bomull eller linne) inuti. På utsidan, som med vanliga ljus, är öronljuset täckt med vax, vanligtvis rent bivax. Ofta läggs även örter med en avslappnande eller medicinsk effekt till öronljus.

Till Biosun Öronljus har till exempel honung, salvia och kamomill tillsatts. Precis som vanliga ljus har öronljus en veke för att tända ljuset. En linje på ljuset visar sig där du kan låta ljuset brinna. †

Du använder främst ett öronljus när du vill ha en stunds ren avkoppling. Har du haft en hektisk dag? Då kan användningen av en öronljusbehandling vara en idealisk stund för avkoppling.

Hitta en lugn och säker plats, ge en mjuk yta och ligg med huvudet i en bekväm position på ena sidan, så att du kan sätta in öronljuset vertikalt i örat. Det rekommenderas att alltid använda öronljuset i närvaro av någon annan.

Den personen kan tända ljuset, hålla i det och hålla ett öga på det. För extra skydd mot gnistor, täck även huvudet och håret med en handduk.

De flesta öronljus har också en skyddsskiva, som ska skydda ditt öra och ansikte från varma vaxdroppar. När ljuset har tänts kommer det att brinna i cirka 10 minuter. 

Vilken funktion har ett öronljus?

Under en behandling med öronljus eller öronljusbehandling sätts ett slags "ljus" i örat. Öronljuset tänds då, värmen som frigörs vid bränning av öronljuset aktiverar blodcirkulationen i den yttre hörselgången och stimulerar bortförseln av avfall. Dessutom minskar det trycket i huvudet med bland annat huvudvärk, förkylning och inflammation i håligheter.

Öronljus har använts i århundraden för olika öronbesvär. Öronljus stimulerar blodcirkulationen och lymfflödet i öron, svalg, näsa och bihålor. De arbetar djupt in i akupunkturpunkterna som finns djupt i örat, trumhinnan, mellanörat och det vestibulära systemet.

Öronljusbehandling har en lokalt aktiverande, tryckreglerande, vitaliserande och avslappnande effekt och stimulerar energicirkulationen. Effekten av dessa ljus förstärks ytterligare genom att massera öronen och lymfkärlen under örat med energikräm, en bioenergetisk kräm från Metathec. Öronljusbehandlingen kan användas under olika omständigheter. Det är mest effektivt för:.

Frekventa inflammationer i, eller irritationer i, hals, näsa, panna och bihålor.

Under förbränningen av Biosun mittemot olika faser kan urskiljas i dess funktion. Tack vare 'skorstenseffekten' uppstår ett lätt undertryck i den yttre hörselgången och en vibration i luftpelaren på grund av lågans verkan.

Som ett resultat av detta masseras trumhinnan lätt, vilket resulterar i tryckreglering i mellanörat. Patienterna talar om en välgörande, befriande och lättare känsla i huvud- och öronområdet.

Vid ytterligare förbränning, särskilt efter att den brända delen har "flip over", intensifieras värmen och ett lätt pulserande övertryck skapas i den yttre hörselgången. Den behagliga värmen intensifierar, ökar det perifera blodflödet, aktiverar immunförsvaret och förbättrar den avgiftande effekten av lymfkärlen. Ångan från de brända örterna diffunderar genom trumhinnan och når mellanörat, det vestibulära systemet, snäckan och Cortis organ.

Örternas ånga passerar genom trumhinnan och når mellanörat, det vestibulära systemet, mun, näsa och svalg. Där kan det ge en extra effekt. Öronljusbehandlingen har en lugnande effekt på hela öronområdet.

Akta dig för förfalskning! Dessa öronljus är ofta imiterade men aldrig motsvarade. Ljus indränkta i paraffin är särskilt tveksamma. Paraffin är en petroleumprodukt och innehåller skadliga ämnen.

Bara Biosun oorkaarsen kan användas dagligen utan problem. Dessa är gjorda av 100% naturliga råvaror.

Applicering av öronljus

När öronljuset tänds skapas ett lätt undertryck, den så kallade skorstenseffekten, som skapar en lätt sugande effekt på örat. Lågans naturliga rörelse skapar vibrationer som tillsammans med värmen påverkar trumhinnan och hörselgången. Detta stimulerar blodcirkulationen i örat, så att slaggprodukter tas bort snabbare.

Under över ljus behandling hör du ett prasslande ljud, vissa kallar det för havets brus eller en sprakande eld. Öronljusbehandlingen har därför en avslappnande effekt på båda öronen.

Historien om öronljus.

Öronljuset har funnits i århundraden. Det är inte exakt känt varifrån öronljuset kommer. Spår har hittats i stäppfolken i Sibirien, Mongoliet och Asien. Men också med sydamerikanska Hopi-indianer.

Gamla hällmålningar har hittats som visar att öronljus användes i medicinska ceremonier och andra ritualer. Hopi-indianerna är ansvariga för att göra öronljuset känt i Europa.

Öronljus vs bomullsknoppar.

Många använder fortfarande bomullspinnar. Med bomullstussar trycker du in öronvax djupare i örat när du rengör öronen. Lider du mycket av öronvax? Ta sedan bara försiktigt bort det överflödiga öronvaxet i kanten av örat.

Du kan få några över ljus Att prova behandlingar för att se om öronvaxet minskar, detta kan ha en positiv effekt på produktionen av öronvax. Fortsätter du lida av mycket öronvax? För mycket öronvax kan indikera gallproblem. Få det kollat med din läkare!

Tillbaka till blogg